Ganesha Mantra

Om parvati pataye
Hara hara hara mahadev
Gaja nanam bhuta gana di sevivitam
Kapittathya jambu phalcharu bhakshanam
Umasutam shokha vinashe karakam
Namami vighneshvare padpankajam


Hij die genoemd is: aarde
Aanbeden door alle levende wezens
Hij die de vruchten geniet van de Djamboeboom
Zoon van Uma, vernietiger van ongerief
Hem groet ik die de obstakels verwijdert met zijn lotusvoeten

De mantra is te beluisteren op:
http://www.jivanjili.org/ganesha_mantra.htmGanesha is de Goddelijke zoon van Shiva en Parvati en werd als normale jongen geboren toen zijn vader, die zich regelmatig voor twaalf jaren terugtrok, als berg aan het mediteren was. Zijn moeder wilde een bad nemen en vroeg de jongen op wacht te gaan staan voor haar deur. Hij deed plichtsgetrouw wat hem gevraagd werd en toen zijn vader, terug uit meditatie, toegelaten wenste te worden, weigerde hij dat. Vader en zoon, die elkaar niet kenden, raakten slaags en Shiva hakte het hoofd van de jongen af. Parvati, gealarmeerd door het lawaai, riep haar zoon toe of alles in orde was. Shiva, te laat zijn vreselijke vergissing bemerkend, zocht koortsachtig naar een oplossing, wetend dat zijn gemalin hem deze daad niet zou vergeven. Buiten kwam op dat moment een olifant langs en Shiva gebruikte zijn hoofd om het op de romp van zijn zoon te plaatsen. En zo kwam Ganesh aan zijn olifantenhoofd.

En met dit hoofd kreeg hij ook de eigenschappen van de olifant mee. Goed geaard, rustig op het doel afgaand, onverzettelijk en daarbij alle obstakels vertrappend die in de weg staan.

Vele jaren geleden kwam ik in contact met Ganesh en sindsdien eer ik hem als brenger van geluk en vernietiger van ongerief. Mediterend op Ganesh brengt een geluksgevoel teweeg dat vergezeld wordt door een heerlijke zachte energie. Voor mij past hij perfect bij mijn Reiki en hij helpt me daarbij als genezer.