Als heks kwam ik met Reiki in aanraking toen ik de Reikidagen bijwoonde die mijn Hogepriester gaf. Omdat heksen van oudsher de kunst van genezen beheersen, werd ook ik geacht me deze discipline eigen te maken. Met veel plezier heb ik de drie, niet opeenvolgende lesdagen gevolgd. In het begin zeer sceptisch begon ik tijdens de eerste lesdag mensen te behandelen. Met verbazing merkte ik de veranderingen na elke inwijding, vier voor Reiki I, in met name mijn handchakra’s.
Van heftige tintelingen, warm tot heet aanvoelend tot een koude bries, afhankelijk wat de “cliënt” op dat moment nodig had. Bij een aantal cursisten kwamen dieperliggende emoties naar boven, terwijl bij anderen de behandeling als een heerlijke rust ervaren werd. De vier inwijdingen, waarbij ik me transparant voelde, werden met liefde gegeven en zo ervaarde ik ze ook. Deze eerste lesdag werd afgesloten met zelfbehandelingen die we moesten gaan oefenen.

Tijdens Reiki II ontvingen we twee inwijdingen waarbij ik beelden zag en vanaf dat moment wist ik dat Ganesha bij me was wanneer ik behandelde. Dat gaf vertrouwen, heel veel vertrouwen. Ik merkte op deze lesdag duidelijk de verdieping, ook door de drie symbolen die we uit ons hoofd moesten leren. Bij het behandelen leken mijn handen zich soms vast te zuigen op een bepaalde plek en kon ik ze niet losmaken. Voor mij was dat een teken dat juist die plek, of via die plek de energie het hardst nodig was. Ook kwamen tijdens de behandelingen gedachten in me op, en als ik ze uitsprak bleken ze te kloppen. Wonderbaarlijk vond ik dit. Hoewel mijn laatste restje scepsis verdwenen was bleef ik er wel nuchter onder. Aan het einde van deze lesdag kregen we de opdracht mee om behandelingen op afstand te oefenen.

Bij dit afstandbehandelen kwam ik erachter hoe intelligent deze energie is en hoe weinig je zelf kunt beïnvloeden. Ik ging experimenteren en merkte dat wanneer ik extra’s mee ging sturen mijn cliënt daar soms nauwelijks iets van merkte. Terwijl wanneer ik dat niet deed mijn cliënt me wel eens belde met de vraag wat ik gedaan had: hij had de behandeling heel intens ervaren en zelfs het gevoel gehad dat hij boven zijn bed zweefde. Ik bedoel maar...

De Reiki III lesdag was de spreekwoordelijke kroon: de vervolmaking van de behandelingen en het doorgeven van de lessen aan anderen. Voor elk deel ontvang je een inwijding en toen de laatste symbolen in mijn handen werden geslagen voelde ik een toenemende kracht en een blijdschap. Blijdschap omdat ik dit gedaan had en omdat ik de geweldige toegevoegde waarde van Reiki besefte. Blijdschap ook omdat deze energie een manier had gevonden om de mensheid er gebruik van te laten maken. Ik mocht mij vanaf dat moment Reikimaster noemen. Tijdens deze lesdag hebben we met behulp van het mentale symbool een slecht aflopend verhaal uit een vorig leven van iemand veranderd. Deze persoon had deze beelden spontaan doorgekregen tijdens een meditatie eerder die dag en was sindsdien helemaal van de kaart. We zijn teruggegaan naar deze periode en hebben het verhaal goed laten aflopen. Daardoor kon er op het emotionele vlak heling plaatsvinden. Deze manier van helen stond ook beschreven in het boek van Diana Stein, evenals de stillpunt behandeling, die we ook geoefend hebben.

Als Reikimaster (sinds 2002) geef ik mijn geleerde lessen graag door aan “mijn” heksen en andere geïnteresseerden en elke cursusdag is weer anders en een feest. Ik hoop dat de Reikikanalen zich steeds meer op een juiste manier uit zullen breiden zodat zowel de gevers als de ontvangers daar baat bij hebben.