Ostara is de naam van de voorjaarsequinox en valt tussen 20 en 23 maart wanneer de zon zijn intrede doet in het teken Ram. Het is het hoogtepunt van de lente, overal op aarde zijn dag en nacht even lang en licht en donker zijn in balans. Vanaf dit moment worden de dagen langer dan de nachten en is de overwinning van het licht een feit. De vruchtbare periode breekt weer aan. Het ei is het symbool van nieuw leven en het verven ervan is nog steeds een geliefde bezigheid. Felle kleuren staan voor de herlevende kleuren van de natuur en vooral roodtinten werden veel gebruikt in verband met de prachtige roodgekleurde zonsopkomsten. In het ei is de samenwerking van de elementen goed te zien: de schaal vertegennwoordigt de aarde, het vlies de lucht, het eiwit het water en de eidooier het vuur. In het te verven ei is een zegen te verwerken voor een nieuw begin, nieuwe avonturen en door het op te eten of te begraven wordt de weg vrijgemaakt om deze wens te realiseren. Naarmate het jaar voortschrijdt zullen deze nieuwe idee├źn groeien.

Ostara is de Angelsaksische Godin van het Oosten, de richting waar het licht, de opkomende zon vandaan komt. Ze is de Godin van de stralende morgen, het stijgende licht en een blijmoedige en heilzame verschijning. In de legende daalt ze af langs de regenboog en vindt een meisje dat huilt om een vogel die sterft van de kou. Om het dier te redden verandert Ostara hem in een haas en uit dankbaarheid brengt hij de regenboogeieren voor haar rond. En zo is de haas voorgoed verbonden aan Ostara.

De Godin heeft nieuw leven gegeven, het nieuwe kind dat nu kan gaan groeien op weg naar volwassenheid. Het wiel draait..........