De eerste drummers waren vrouwen. Al in de oudste tijden gebruikten priesteressen van de Oude Religie in hun rituelen en jaarfeesten de drum. Als heilig instrument sprak de drum een oertaal die direct en diep raakte. In het ritme kon je de hartslag van Moeder Aarde, de Godin voelen en je zo met Haar verbinden.

Een drumcirkel is bedoeld om het leven te vieren. Om alles in beweging te brengen, trillend en energie opwekkend. Transformerend en harmoniserend. Voel de hartslag van Moeder Aarde, de Godin. Laat je gaan op het ritme van je eigen drum en voel bij elke slag de resonantie door je hele lichaam. Raak langzaam maar zeker in trance. Keer terug bij je diepste zelf en kom thuis in jezelf, bij je ziel.

De Ring van Geluid is een besloten drumgroep en bestaat uit covenheksen die het in eerste instantie leuk vonden om met een drum te werken.

Vanuit het jaar van de Ringen (2009-2010) zijn we de verdieping ingegaan en hebben verschillende vormen van geluid en trillingen onderzocht. Ons enthousiasme groeide en groeide en de liefde voor onze drums maakte dat we na dit jaar besloten met de Ring van Geluid door te gaan. Nu als zelfstandige drumgroep, naast de covens. Geïnspireerd door Jana Runnalls oefenen we haar drumbeats en mooie chants op het ritme van het Heksenwiel.

Eens per maand komen we bij elkaar. Iedereen neemt iets mee voor op het altaar en na het centreren zijn we afgestemd. Meestal mogen we genieten van een meditatie en meestal nodigen we de Elementheersers uit om bij ons te zijn. We beginnen met het oefenen van de eerste tien drumbeats en gaan dan verder met chants. Elke chant heeft een ritme en is zo verbonden met een bepaalde plaats op het wiel. Als tijdens het drummen je hart verbonden is met je drum komt er een enorme kracht vrij waar een helende werking van uitgaat. Je voelt je energetisch groeien en vibreren en in de Ring wordt deze energie nog eens flink vermenigvuldigd. Het zindert en de taal van de drum zingt rond en raakt iedereen die heling nodig heeft. Prachtig om dit te zien gebeuren. De Ring is nog steeds groeiende en the beat goes on....

Elke drum heeft een naam en wordt met deze naam voorgesteld aan de elementen in een inwijdingsritueel, buiten. Eenvoudig en krachtig. Na deze inwijding is de drum bekend bij de Grote Machten en wordt hij herkend en erkend door Alle Krachten en geladen met hun bezieling.