Yns Afallach, eiland van de appelbomen, land van mijn Godin, land van heilig mysterie, land van magie, land van mijn religie, land van mijn voorouders, land van kennis en macht, land gehuld in nevelen, land waar ik me thuis voel, mijn geliefd eiland…..weggegleden van de mensenwereld, verder de nevelen in op een plaats tussen de werelden, wachtend…..

De beste plek om Avalon in de huidige tijd proberen te ervaren is Glastonbury. De oude, mystieke energie is daar voelbaar bij de rode bron en tijdens de lange wandeling naar de top van de Tor gaat de oude wereld open voor hen die daar gevoelig voor zijn.

De zeven eilanden van Avalon hebben dezelfde ligging als de zeven sterren van De Grote Beer en zijn door een paar begaanbare geheime paden door het moeras met elkaar verbonden. Rechts boven Avalon ligt Inis Witrin, daaronder het eiland van de Godin, links daarvan het eiland van de Eik, en daar weer boven ligt het eiland der Vleugels; links daarvan het eiland van de God, nog verder naar links ligt het eiland in het moeras en uiterst links ligt de Wachtheuvel.